Discussion – 

Kako izboljšamo spletno stran?

Spletne strani izboljšamo z naslednjimi smernicami.

  1. Dobro zasnovana spletna stran. Že ko načrtujemo spletno stran, moramo dobro pripraviti koncept spletne strani, v kateri rubriki se bodo nahajale določene informacije,…
  2. Zavedanje namembnosti spletne strani. Vsi, ki prispevajo k izgradnji spletne strani, se morajo zavedati, da je spletna stran namenjena kupcu oziroma uporabniku storitev.
  3. Uporabiti t.i. uporabnikove scenarije. Pri pripravi strani razmišljamo o tem, da bi za najbolj pogoste scenarije uporabe spletne strani ponudili hitre in enostavne postopke. To npr. pomeni, da bomo ponudili novinarju hiter dostop do strani s sporočili za javnost, kupcu, ki se mu je pokvaril izdelek, hiter dostop do tehnične podpore, itd …
  4. Poslušanje odzivov uporabnikov.
  5. Testiranje uporabnosti strani.
  6. Uporabljati FAQ sezname (Frequently Asked Questions lists), s tem uporabnikom olajšamo pri iskanju informacij, rešujemo pogoste probleme, predvsem pa jim omogočimo, da lahko hitro pridejo do rešitev.
  7. Poskrbeti, da so strani primerne za tiskanje (to najlažje dosežemo z uporabo CSS).
  8. Če je le mogoče, se izognemo oglasom, saj s tem stišamo hrup na naših spletnih straneh.
  9. Če uporabnikom ne moremo olajšati kakšno funkcionalnost, se vsaj opravičimo in razložimo, zakaj jim ne moremo olajšati dela.
  10. Bodimo iskreni do svojih uporabnikov.
Kako izboljšamo spletno stran?
Kako izboljšamo spletno stran?

Jadranka Smiljić

Jadranka Smiljić, vaša spletna asistentka. Izdelujem učinkovita, funkcionalna in uporabniku prijazna spletna mesta, ki izpolnjujejo zahteve naročnika in uporabnikom zagotavljajo pozitivno izkušnjo.

Preberite še