Discussion – 

Zakaj potrebujete vzdrževanje spletnih mest?

Ravnokar ste izdelali čisto novo spletno stran, jo napolnili z svežimi vsebinami, novicami in podatki. Kaj pa sedaj?

Projekt je zaključen s postavitvijo spletne strani na strežnik in njihovo objavo na svetovnem spletu. Dejansko pa ni zaključen nikoli, saj je potrebno spletne strani vseskozi vzdrževati, objavljati aktualno vsebino, višati kakovost spletne strani, izvajati izboljšave, prilagajati potrebam uporabnikom in novim tehnološkim možnostim.

Poleg sprememb in popravkov spletnih strani vzdrževanje zajema tudi:

  • Redno vzdrževanje ….. tehničnih stvari
  • svetovanje pri spremembah spletnih strani,
  • objavljanje aktualne vsebine
  • opozarjanje na morebitne napake in popravke,
  • nadgradnja spletnih strani z novimi tehnologijami,
  • višanje kakovosti spletne strani
  • spremljanje statistike obiska in analiza obiska,

Vzdrževanje spletne strani je tako pomembna kot sama izdelava oz še bolj. S tem ko skrbimo za tehnično vzdrževano stran in s tem mislimo tehnično vzdrževanje strežnika, CMS WordPress in njegovih vtičnikov poskrbimo, da naša je naša spletna stran varna za naše obiskovalce.

Tehnično vzdrževanje

Pri tehničnem vzdrževanju je zajeto predvsem vzdrževanje strežnika in samega CMS sistema. Strežnik mora imeti ves čas posodobljen sistem, saj se vsake toliko odkrijejo ranljivosti, za katere pridejo v kratkem izdani varnostni popravki.

Drugi razlog za posodabljanje sistema je sama hitrost delovanja strežnika. S posodobitvami ključnih komponent izboljšamo hitrost strežnika in s tem našo spletno stran.

Prav tako je potrebno poskrbeti za posodobljen CMS sistem in vtičnike.

Samo redno vzdrževan sistem lahko deluje nemoteno in hitro, prav tako se z nadgradnjami odpirajo nove funkcionalnosti.

Vsebinsko vzdrževanje

So novice na vaši spletni strani že zastarele oz niso niti več pomembne oz relevantne za vaš posel. Imate v vaši fizični trgovini veliko več produktov, kot jih ponujate na spletu? No, potem definitivno izgubljate denar.

Spletna stran mora biti tudi vsebinsko sveža in vsebovati pravilne podatke. Pri nas lahko poskrbimo tudi za osveževanje strani z novičkami in ostalimi vnosi vsebin.

Splošna podpora

Lastniki spletnih strani in trgovin imajo velikokrat vprašanja, prošnjo za nasvet ali posvet. Pri tem je pomembno, da imate vedno na voljo osebo, ki ima za vas čas in ji ne bo težko odgovoriti na vaša vprašanja. To je kvalitetna podpora, ki jo zagotavljamo pri nas. Pokličite 040 759 795 in preverite.

Jadranka Smiljić

Jadranka Smiljić, vaša spletna asistentka. Izdelujem učinkovita, funkcionalna in uporabniku prijazna spletna mesta, ki izpolnjujejo zahteve naročnika in uporabnikom zagotavljajo pozitivno izkušnjo.

Preberite še